Kommer Håkan Juholt ’backa bakåt’ från valet i Västra Götaland?

Håkan Juholt gav ett löfte framför alla andra på den partikongressen där han valdes.

Socialdemokraterna Extrakongress 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’ We wont back down’ Det var slut med räddhågade socialdemokrater som inte vågade ta fighten eller stå upp för våra värderingar. Vad vi vill göra och vår vision av samhället. Det var inte spel efter andras spelregler som gällde.

Varför finns inte då Håkan Juholt på plats i Västra Götaland och leder kampen för 1.3 miljoner väljare. Det finns ingen viktigare roll för en partiledare än att leda sitt parti under en valrörelse. Vad är det som är mer prioriterar än detta. Speciellt när hela alliansen med partiledare finns på plats och kampanjar för fullt och man utmanar statministern på debatt.

En uppenbar reflektion.

Håkan Juholt vill inte förknippas med ytterligare ett förlustval för socialdemokraterna hanterat samma urusla kommunikations och parti organisation som i valet 2010.

Åke Lundgren: Osynlige Juholt – Krönikörer – GT.se:
” Visserligen vill inte våra regionpolitiker att regionvalet – som främst handlar om hur sjukvården skötas i Västra Götaland – bli ett riksval. Men de ser gärna att partiledarna höjer valtemperaturen och att regionpolitikerna berättar om sin politik, sjukvården, kollektivtrafiken och regionutvecklingen. Så varför tvekar Håkan Juholt? – Det blir inget mer besök i Västra Götaland för Håkans Juholts del, säger hans pressekreterare Ann Wolgers till GT. Så vad kan då Håkan Juholt ha för sig som är viktigare? Framför allt med tanke på att han utmanade statsministern och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt på debatter om sjukvården har i Västra Götaland – som Fredrik Reinfeldt tackade nej till. Då borde han väl avsatt tid till detta, så vad gjorde han när statsministern nobbade? Planerade om i almanackan?

Helt klart är att det inte är en lokal eller regional socialdemokratisk strategi att Håkan Juholt ska hålla sig från regionen. Tvärtom. – Jag förstår att en nyvald partiledare har väldigt mycket att göra, men visst önskar vi att Håkan Juholt skulle vara här mer inför omvalet, säger Cecilia Dalman Eek, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen. Under socialdemokraternas extrakongress försäkrade Håkan Juholt för GT att han lovat regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S) allt det stöd han behöver, vilket Gert-Inge Andersson bekräftat för GT. Därför är det högst förvånande att det parti som troligen drabbas mest av ett lågt valdeltagande inte skickar sin parti-ledare att valarbeta inför om-valet. I tisdags publicerades Sifo där S backar 3 procent. Varför tar inte Håkan Juholt kampen för marginalrösterna? Hur vågar han strunta i 1,3 miljoner röstberättigade – varje fall de 302 411 som röstade på S senast i valet 19 september 2010.”

 

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *