Johnny Magnusson vad som ska privatiseras och säljas ut i västra götaland

Det borde vara klart att moderaterna av ideologiska orsaker gärna låter marknaden sköta allt. Och visst vet vi att allt inklusive sjukvården blir så mycket bättre om det sköts av företagsekonomer. Som jämlikhetsandan skriver nedan.

Jämlikhetsanden
”Moderaterna försöker nu hävda att driftsformen är oviktig, att det redan finns ett privatägt sjukhus i form av Lundby Sjukhus, att Socialdemokraterna gör en skrämseldebatt. Det stämmer, eftersom Moderaterna inte själva vill tala om sin politik så får vi göra det åt dem. I dagens artikel gör Johnny Magnusson i fallet Lundby Sjukhus också en minnesvurpa som är mer lättförståelig. Det var ju ett tag sen han själv som kommunalråd i Göteborg sålde ut driften av sjukhuset, det var väl 1993 om mina källor stämmer. Att man nu fortsätter i privat regi är väl förståeligt av många praktiska skäl men beslutet att sälja ut var då som det kommer att bli på fler ställen om han får chansen, Johnny Magnussons.”

(Via .)

 

Nedan får Johnny Magnusson själva tala om vad som ska ske i västra götaland i västnytt. Frågan är vad han inte säger ens i västnytt reportaget.

Fast GP ledare kanske tycker det är fula knep att prata om om den faktiska politik M vill driva i Västra Götaland….

 

Fredrik Tenfält: Fula knep i valdebatten – Ledare – www.gp.se:
”I debatten om sjukvården håller Socialdemokraterna ett så högt tonläge att det kan finnas skäl att granska argumenten och deras hållbarhet. Med borgerligt styre i regionen hotar att vården styrs av tjockleken på plånboken och inte av människors behov av vård, påstår Socialdemokraterna. Den som betalar bäst skulle gå först i kön. Dessutom hotar tydligen också massutförsäljning av sjukhus. Till och med universitetssjukhus kan komma att säljas, hävdade bland andra Leif Pagrotsky när han talade på Götaplatsen i söndags. Allt detta låter ju förskräckligt. Men är det sant? Att människor kunnat ta sig förbi orimliga vårdköer genom att utnyttja privat vård, och själva betala kostnaden, är i sig inget nytt. Det har förekommit under en rad av S-regeringar. En av de mer kända personerna var statsminister Göran Persson, som lät höftoperera sig på Sophiahemmet i Stockholm i stället för att köa i den offentliga vården. Vill man komma åt detta måste sådan privat vård helt enkelt förbjudas. Jag hittar inget sådant krav i det socialdemokratiska valmaterialet.”

(Via .)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Göteborg, Moderaterna, Politik, Västra Götaland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *