Fredrik Reinfeldt om FAS3 – Aktivitet alltid bättre än passivitet

Om inte annat är det tryggt hur lite moderaterna har ändrat sig i synen på människor. ’Aktivitet bättre än passivitet’. Vad är det för en klyscha nedan?

Att Fredrik Reinfeldt sedan säger att alternativet är förtidspension visar också att han själv inte tror på att FAS3 personer ska få arbete. Istället handlar det om just förvaring till i många fall existensminimum eller lägre om folk inte kan ta socialbidrag. Och naturligtvis sänkta löner och tron som moderaterna har att folk väljer att bli arbetslösa eller sjuka om socialförsäkringarna är för ekonomiskt fördelaktiga.

Nä det är tryggt att moderaternas hårda kalla syn människor finns kvar hos Fredrik Reinfeldt. Vad som däremot är intressant är påståendet om 320 000 arbetet till 2015. Arbeten som jag antar är heltidsarbeten helt betalda av arbetsgivaren utan statliga subventioner.

Nu är det förstås inte jobbtillväxt i form av ökad efterffrågan det handlar om. Det som ska skapa alla nya arbeten är sänkta lönenivåer och lönehöjningar tillsammans med en arbetsmarknad bestående av nya just-in-time arbeten inom service yrken.

Bloggat:
Reinfeldt är en uppblåst ballongNär (S) ropar kommer (M)Alla jobb ska med

M tar strid om jobb och fattigdom – Sverige – www.gp.se:
”Samtidigt drar partiet i gång en kampanj om jobben, om att det ska löna sig att arbeta och billigare att anställa. I den riktar man sig emot att S säger nej till rut-avdrag, till sänkt restaurangmoms och vill ta bort de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga. Reinfeldt försvarar även den kritiserade fas tre. Hans linje är att aktivitet alltid är bättre än passivitet, att de problem som finns måste synliggöras. -Alternativet är att dra i gång förtidspensionssnurran igen, säger han. Enligt Reinfeldt kan det fram till 2015 komma 320 000 nya jobb om ekonomin är fortsatt god. Det motsvarar en arbetslöshet på fem procent, tre procent enligt det gamla måttet, påpekar han. Drygt 1 700 M-politiker från hela landet deltog i konferensen.”

(Via .)

 

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Moderaterna, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *