Propaganda och människorättsbrott från alla i Libyen

Det är knappast förvånande att alla sidor i det Libyska kriget använder sig av propaganda eller att man från de Libyska rebellerna också bryter mot mänskliga rättigheter.  Jag hade definitivt ifrågasatt den Quatar baserad aljazeeras rapportering med tanke på Quatars roll som krigförande part i konflikten precis lika mycket som den Libyska statstelevisionens rapportering. Även om en del svenska politiker tycks ha bedömt läget i Libyen efter vad de sett på aljazeeras engelskspråkiga sändningar. 

I ett krig som man kan se nedan eskalerar ständigt. Teoretiskt kunde det varit svenska gripen som utgjorde underlaget för bombningen av Libyska parlamentet.

Natos bomber träffade på måndagen både det statliga mediebolaget i Libyen och lokaler som tillhör Allmänna folkkongressen, det libyska parlamentet. I maj var Natos hållning att mediehuset inte kunde anses ”attackera civila”, och därför inte var ett legitimt mål.

Vad om är förvånande är dock när socialdemokraterna fortsätter att tala om Libyen kriget som en enbart ett genomförande av en flygförbudszon. Lite av kejsarens nya kläder där man fortsätter hålla upp FN-mandat som fikonlöv. Tyvärr eftersom det är inget fel att bli av med Gadaffi i säg men man gör det inte utan trupper på marken och en långsiktigt närvaro medan en stabil Libysk stat byggs. Nation buildning kallade George W Bush det.

Nu bygger man bara på en konflikt utan slut.

Dussintals civila hålls fängslade av Benghazis rebellarmé utan rättslig prövning. Minst en person har dött i oppositionens händer och den mannens kropp ska ha burit spår av tortyr, rapporterar HRW.

Natos bomber träffade på måndagen både det statliga mediebolaget i Libyen och lokaler som tillhör Allmänna folkkongressen, det libyska parlamentet. I maj var Natos hållning att mediehuset inte kunde anses ”attackera civila”, och därför inte var ett legitimt mål.

I helgen framkom också att rådgivare till den libyske ledaren Khaddafi tagit med utländska medier till ett sjukhus i Tripoli för att de skulle få se en baby som beskrevs vara offer för Natos flyganfall. Men en anställd lämnade i hemlighet över en handskriven lapp där det stod att flickan i själva verket skadats i en trafikolycka.
,,,

Storbritanniens utrikesminister William Hague som besökte Benghazi i helgen hävdar att det faktum att man satt in Apachehelikoptrar inte ändrar uppdragets natur och uteslöt i söndags att man skulle sätta in marktrupper.

HRW-kritik mot Libyens rebeller – DN.SE

Bloggat:
I NATO:s spår följer många trafikoffer , Jag är inte förvånad alls

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt, Utrikespolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *