FAS3 personer sattes göra hushållsnära tjänster inom den moderata arbetslinjen

Undrar hur många FAS3 personer det är som utför s.k reguljära arbetsutgifter – utan lön, pension, socialförsäkringar eller ens berättigande till att komma in i a-kassan igen som reguljära medlemmar…

Tack moderaterna och Anders Borg för satsningen på 5000 kr i bidrag till företag per FAS3 gratisarbetare de tar in… som förresten är våra skattepengar som går till att hålla uppe företagens vinster.

Moderat Arbetslinje = bidragsberoende företag och arbetslösa…

Och nej – det är ingen merit att ha gratis arbetetar inom FAS34 om man ska söka arbete. Vilket ju i sig är svårt då man utför heltidstjänster utan lön.. Och ja det finns inga krav på att ’praktiken’ inom FAS3 ska innehålla någon slags strukturerad utbildning/tränning som ger större chans till reguljära jobb.

Handtaget tvingas sluta med hemtjänst – hd.se

LANDSKRONA.
Nu sätter Arbetsförmedlingen stopp för Handtaget i nordvästra Skånes hemtjänstverksamhet. Sedan hösten 2010 har föreningen varit anordnare av Fas3-jobb som har bestått av att långtidsarbetslösa har fått utföra olika typer av hushållsnära tjänster åt pensionärer bosatta i Landskorna stad, utan att pensionärerna har behövt betala för det. Från början skedde det i liten skala, men under större delen av förra året hade man ett 20-tal deltagare som regelbundet hjälpte omkring 50 pensionärer i deras hem flera timmar i veckan.

I reglerna för hur det är tänkt att Fas3 ska fungera framgår det tydligt att det inte får vara en verksamhet som snedvrider konkurrensen och att det inte får vara ordinarie jobb som utförs. Trots att deltagarna i Handtaget har utfört samma arbete som både erbjuds i kommunal och privat regi men mot en kostnad och att Arbetsförmedlingen har gjort två rutinmässiga uppföljningar av verksamheten sedan den startade har den blivit godkänd och kunnat fortsätta

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Moderaterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på FAS3 personer sattes göra hushållsnära tjänster inom den moderata arbetslinjen

  1. Bengt skriver:

    Regeringen som slår mot sjuka och svaga .
    Klipp tungan av dem . Hårt men nödvändigt .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *