Försäkringskassan följer den moderata arbetslinjen i Jimmy Fredriksson fall

Folks upprördhet i Jimmy Fredrikssons fall förvånar mig – försäkringskassan följer helt de regler och krav moderaterna drivit sedan 2004 i enlighet med sin arbetslinje som säger folk ska ta ansvar för sin egen försörjning. 

Är du fysiskt arbetsför och kan arbeta ska du också göra det. De reglerna har riksdagensmajoritet klubbat igenom. Försäkringskassan följer helt de ramar och lagar riksdagen stiftar. De socialdemokratiska versionen heter gör din plikt och kräv din rätt. Har Jimmy Fredriksson gjort sin plikt och kan kräva sin rätt? 

Ska mänsklig hänsyn tas överhuvudtaget i ett alltmer iskallt sverige utan mänsklig hänsyn om det inte gäller bidrag till barnpassning och städning för höginkomsttagare som själva inte har tid eller uppenbarligen råd att betala vita löner. Vad vet jag. Men klar är sverige är på väg mot ett samhälle ungefär som övriga europa med skarpa social skillnader och konflikter.

Ett majoritet av svenska folket röstade för den moderata arbetslinjen 2006. Förstod de inte vad de röstade för? Eller trodde de arbetslinjens logik bara skulle gälla ’de där andra som inte var arbetsvilliga? 

/claes

Utförsäkrad efter förlusten av dottern | Inrikes | SvD

Efter fem års kamp mot en hjärntumör dog hans nioåriga dotter Meja i slutet av oktober. Medan mamma och pappa höll om henne somnade Meja till sist in hemma i sin säng. Familjens sorg var gränslös, men efter att den värsta chocken hade lagt sig började Jimmy Fredriksson att jobba igen. Efter en tid var han uppe i halvtid och målet var att successivt ta sig tillbaka till heltid.

Men Försäkringskassans regler tillåter inte att han sörjer sitt barn längre, även om hans läkare anser att han bör vara halvtidssjukskriven. För några dagar sedan kom ett telefonsamtal med beskedet att han nu måste börja jobba heltid.

–Man känner sig lite grann som ett papper i stället för en människa. De borde ta reda på hur personen som de ska ta beslut om mår, säger Jimmy Fredriksson, som aldrig fått träffa sin personliga handläggare

Martin Mobergs betraktelser…: Jimmy Fredriksson utförsäkrad p g a sjuka sjukförsäkringens cynism, ska(m)ligt!

Rekommenderad läsning: Alliansfritt Sverige om Kristersson som oroar sig för fattiga barn – utförsäkrar deras föräldrar, Peter Andersson om kommer det att införas ungdomslöner i Huddinge kommun?, Annika Högberg om vem ska Reinfeldt regera med?, Kulturbloggen om en lång rad mänskliga rättigheter som kränks för att vi ska kunna köpa billiga kläder, Martin Moberg om den ojämlika skolan, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Moderaterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Försäkringskassan följer den moderata arbetslinjen i Jimmy Fredriksson fall

  1. svajas skriver:

    Jag tycker att alla som mist en mamma, pappa, fru, man, barn måste få sörja och vara ledig i mist 10 år. Dvs Jimmy Fredriksson gå till en psykolog. Man kräks ju över dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *