Vad tycker borgerliga politiker och bloggare om fest och fiffel skandalerna hos olika myndigheter?

När man ser kritiken mot olika departement, stiftelser och myndigheter för slöseri till potentiell brottslig hantering och speciellt centers näringslivsdepartement nedan kan man undra vad tycker borgerliga bloggare och politiker om hanteringen. Speciellt de borgerliga som annars betonar det personliga ansvaret hos arbetslösa, sjuka och inte minst vanliga svenskar och företagare.

Vem från regeringen och de borgerliga allianspartierna kommer att ta personligt ansvar nu så att skattepengar använts till vad de avsetts för och inget annat?

En företagare som ägnat sig åt momstrixande eller felaktig bokföring hade åkt dit ordentlig när detta upptäcks av skattemyndigheterna. Nu är det näringsdepartementet som gör detta istället.  

Hur mycket forskning och framtida utveckling i Sverige hade 9.3 miljoner gett. Speciellt i ett läge då mycket av forskningsvärlden har  brist på resurser så att ovärderlig forskning och forskare går utomlands. 

 

Stiftelsen för strategisk forskning har de senaste åren festat upp flera miljoner kronor av pengar avsedda för forskning. På tre år har festfixaren Micael Bindefeld fått 9,3 miljoner kronor. När stiftelsen fyllde 15 år kostade festen över två miljoner.

Stiftelsen för strategisk forskning har 14 anställda, ett anonymt kontor högst upp i World Trade Center i Stockholm och nio miljarder i kapital. Pengarna kommer från de på 1990-talet nedlagda löntagar­fonderna som finansierades med skatter från företag. Stiftelsens uppdrag från regeringen är att stödja svensk forskning inom medicin, teknik och naturvetenskap.

I fjol betalde stiftelsen ut 542 miljoner kronor till forskningsprojekt. Livsviktiga bidrag för den svenska forskarkåren som ofta lider av resursbrist.

Mer bloggar: 

 

Martin Mobergs betraktelser…: Följderna av de ständigt återkommande skandalerna för politikens anseende

(en alltför vidlyftig representation har avslöjats och som har politiska kopplingar….)

Det skulle kunna vara enkelt att spy galla över centerledaren och tillika näringsministern Annie Lööf för det som under dagen har blivit känt. Det föreligger redan en festnota, som skulle betalats av C självt men som gått till skattebetalarna och som kommer det här ovan på det. Det rör sig om en stor julfest som kostade strax över 610 000 kr har uppenbarligen har stöpts om till att vara ett seminarium och därmed slapp man undan att betala moms på beloppet. Det sticker i ögonen, liksom detta..:

Min politiska sida: Skandal, slöseri och oaktsamhet

”Nu är det en fröjd att prenumerera på DN.”

Precis så sa jag till maken i morse.

Faktum är att just nu verkar det som om både morgontidningarna och kvällspressen tjänar in kulor till folket. Aftonbladets avslöjande om Annie Lööfs julfest á 616 000 kronor känns ju bra det med. 

Partystiftelsen som ska se till att forskningen går framåt de lägger miljoner på att forskningsfixaren, förlåt, festfixaren Bindefeld ska forska, förlåt, fixa åt dem! Det är ju så lätt att det blir lite rörigt med både redovisning och benämningar. Eller hur? 

……………….

Det är nog så som KG Bergström klokt skriver i krönika i Expressen, de statsanställda är förvisso värda en julfest, det är inte det vi är mest förbannade på. Men tio betalda veckors semester till cheferna? Är det rimligt? Nej, det tycker inte jag. Brott mot offentlighetsprincipen och direkta avvikelser från reglementen och policys är heller inte okej.

Kommer ni ihåg skandalen med den arme Marjasin som klippte och klistrade kvitton? Han hade haft mycket att lära här. Här FINNS det inte ens kvitton och redovisningar att tillgå när media frågar! 

Och kreativa Annies departement de bokförde julfesten som ett seminarium! 
Aftonbladet:
”Genom att bokföra julfesten som seminarieverksamhet kommer Annie Lööfs departement undan momsen på 123 295 kronor.”

 

Alliansens korruption tvingar bort Annie Lööf? | Jinges Bilderblogg.se

 

Idag briserar två skandaler rakt upp i ansiktet på alliansregeringens representanter. Först är det Annie Lööf som nästan lyckades slingra sig ur den förra skandalen för att sedan ramla rakt in i nästa. Hon bjöd personalen på en julfest för 616 000 kronor, en summa som inte redovisades eftersom den har bokförts som ett – seminarium.

Själv har jag utomordentligt svårt att tänka mig att Annie Lööf kan fortsätta som näringsminister efter att detta kommit till allmänhetens kännedom, fru Lööf framstår som en trixare och en fixare och inte alls som den förtroendevalda politiker hon faktiskt är. Möjligen är det miljön i ”Stureplanscentern” som sänkt moralen, en moral som uppenbarligen har fått följa med in i departementet.


Samtidigt så avslöjar Dagens Nyheter
 att Micael Bindefeld fått 9,3 miljoner kronor för att stå till förfogande som festfixare. Stiftelsen för strategisk forskning har festat upp ett mångmiljonbelopp, pengar som ursprungligen härstammar från de nedlagda AP-fonderna. Bland annat så ordnade Bindefeld en fest i Blå Hallen i Stadshuset för 2,2 miljoner kronor, och på bilderna från festen ser man bland andra Jan Björklund.

Bindefelds arvode, 3,1 miljon kronor årligen, betalades med pengar som rätteligen tillhör landets skattebetalare.

Att Annie Lööf inte kommer helskinnad ut ur denna härva utgår jag ifrån. Hennes departement har inte redovisat julfesten som intern representation, det i samband med ministerns agerande i samband med sparkandet av Tillväxtverkets generaldirektör för hennes mygel.

 

Har Annie Lööf blivit fartblind? | Annarkia

Annie Lööf har börjat bli oppositionens bästa valarbetare. Hon har igen avslöjats med fingrarna i syltburken, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på.

Annie Lööf bjöd personalen på näringsdepartementet på ett julbord utöver det vanliga.Mat, sprit,  båtresa, underhållning, dj, eventspelning,  och musiker gick på 600 000 kronor.  Nåja Annie Lööf hon är ju minister hon och har en månadslön som överstiger 150 000 kronor i månaden så hon har väl råd att vara gentil. Nu tog hon inte ur egen ficka utan lät skattebetalarna dvs Du och jag betalade kalaset. Som det inte var nog med det så bokfördes kalaset som en seminariekostnad.

Vi har en regering som sagt att de ska vara varsamma med skattebetalarnas pengar och som driver en arbetslinje som går ut på att svälta ut arbetslösa och sjuka medan det själva dansar runt bordet och låter sig bjudas för skattebetalarnas pengar.

Read more: https://annarkia.se/politik/har-annie-loof-blivit-fartblind.htm#ixzz23WpU7XMh 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Share Alike

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i alliansen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *