Har Annie Lööf kompetens att leda näringslivsdepartement?

Untitled
 

Jag kan inte låta bli att undra var utom i den politiska sfären kan en person utan någon som helst relevanta erfarenheter från näringsliv, arbetsliv eller av att leda en större organisation få ansvaret för utvecklingen av hela det svenska näringslivet, infrastruktur och IT med mycket annat? 

Ja det finns (förhoppningsvis) kompetenta tjänstemän och en stab som kan stödja men inget kan ersätta den personliga erfarenheten av att t ex a drivit ett företag. Eller haft ett större ledningsansvar. 

Som barista eller bakom disken i en klädbutik i ett halvår tror jag inte det finns stora möjligheter till den erfarenheten. Något som alla företagare vetat är hur man tar upp olika typer av utgifter i bokföringen.

Pressas från alla håll | Nyheter | Aftonbladet

Öppen för diskussion

– Jag ser mycket allvarligt på de två felaktigheter som uppdagades förra veckan, som vi nu har korrigerat.

– Vi går nu igenom samt­liga verifikationer med fokus på interna personalkostnader, säger Annie Lööf.

Varför bokför ni en julfest som ett seminarium och inte som internrepresentation?

– Det är en fråga som ni får ställa till mina medarbetare. De följer de riktlinjer som finns och den praxis som finns när man bokför middag­ar eller luncher. Men jag är öppen för att ha en intern diskussion om man i framtiden ska göra på något annat sätt

Är det dags att börja prata om den borgerliga politiska adeln? Och konsekvenserna av ett långt borgerligt regeringsinnehav i sättet som statens resurser och organisation utformas.

 Om inte annat är det ju bra att veta vem som har ansvaret via näringsdepartment för infrastruktur och kommunikation när tågen står still om några månader när det blir vinter..

Bloggat; 
Röda Berget, Peter Högberg 

 

Ett halvår i baren | Kultur KvP

Annie Lööf borde ju vara smart.

Av detta har inget ännu märkts av. Sedan hon röstades fram som ny ledare för Centerpartiet den 23 september förra året har det talats om en Lööf-effekt, men den finns inte. I oktober hade partiet ovanligt höga siffror, men de senaste tre månaderna har Centern legat på cirka 5,5 %, vilket är en procent under vad de fick i riksdagsvalet 2010.

Och nu kommer det intressanta: jag har förstått att politiker var helt säkra på att vi väljare skulle imponeras av Lööf. Men varför?

För att hon är glad och ung? Inget fel i det. Men Lööf – en snart 30-årig kvinna som aldrig haft ett jobb och än mindre har drivit något företag – är vår näringsminister. Eller nu säger jag fel; SvD gjorde en utredning av arbetserfarenheter bland ministrarna och rapporterade att Lööf hade ett halvårs arbetserfarenhet från en klädbutik och som barista. Jag kan inte hjälpa att se det symboliskt att Lööf är högsta ansvarig över en sfär hon – till skillnad från i princip alla myndiga i Sverige – inte har någon egen erfarenhet av att verka inom.

 

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *