S i Goteborg på spåret med egen blogg och infrastruktursatsning

Två glada nyheter för socialdemokraterna – Alliansregeringen som en gång undrade varför någon skulle ta tåget till Göteborg från Borås har ändrat sig och kommer nu satsa på ett infrastrukturpaket som kommer gör det möjligt att knyta ihop regionen. En region där du i framtiden kan ta tåget direkt till flyget eller arbeta och bo inom tågreseavstånd till Göteborg. 

Och det socialdemokratiska partidistrikten i Göteborg har äntligen startat upp en blogg för riksdagsledamöter och  företrädare i region och kommun som där får möjlighet att digitalt nå fler väljare och intresserade.

Äntligen på spåret | Socialdemokraterna Göteborg

Idag fick stan och regionen två besked som lättade upp stämningen. Först ut på plan var Trafikverket och Västtrafik som gav mer postitiva besked än tidigare vad det gäller pendeltågtrafiken in till Göteborg. Det mesta ska nog få en lösning känns som en bättre besked än den kalldusch som nådde oss före sommaren med beska besked om både Alependeln och Kungsbackapendeln. Om vi ska skapa en väl fungerade arbetsmarknadsregion med en gedigen kollektivtrafik som bas måste det finnas nåt att åka med.

Det andra beskedet var att regeringen nu satsar på tåget mellan Göteborg och Borås. Det är ett efterlängtat besked som nästan verkade ouppnåeligt för ett par år sedan då den dåvarande ministern undrade vad vi skulle göra i Borås. Bra tågförbindelser mellan Borås och Göteborg (och däremellan Landvetter) betyder oerhört mycket. Drömmen om att kliva på tåget på stationen Haga för att kliva av i Landvetter närmar sig en realitet med detta besked. Eller kliva på i Landvetter för att kliva av på Korsvägen eller någon av de andra möjliga kombinationerna som Västlänk ihop med en vettig tågförbindelse till Borås ger. Det känns onekligen bra.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *