Google kills Google reader and RSS?

För mig med många skulle jag tro känns det lite som Google gjort mig hemlös i och med att jag har så många appar och websiter som på ett eller annat sätt använder sig Google reader som RSS hanterare. Det ger också en varning att ta aldrig gratis tjänster eller program förgivna att de kommer finnas kvar i evighet.

Frågan är vad kommer Google lägga ner nästa gång.

Det är också en del av en oroande trend där de stora webbtjänst företag som Google, Facebook, Microsoft, Apple med flera köper upp appar som t ex Google nyligen köpte mailprogrammet och appen sparrow för att i stort sedan lägga ner den friståend utvecklingen.

RSS kommer nog finnas kvar i och med att så många funktioner och tjänster på webben är beroende av det. Fast vem vet.

Google Reader is dead | PCWorld

Google is cleaning house. On Wednesday the company announced plans to purge Google Reader, Google Cloud Connect, CalDAV API, Snapseed’s desktop versions for Mac and Windows, and a handful of other products and services as part of an effort to focus on its core products.

Google Reader will shutter July 1, giving the RSS feed’s devoted users a few months to port their subscriptions to another service. RSS has been on the decline in recent years, Google said, which is why the 8-year-old Reader is shutting down.

 

The next time you log into Google Reader, you’ll get a notice warning you of the service’s demise.

 

More instantaneous news sources such as Twitter, Facebook, and news apps have led to the downfall of RSS feeds and the readers that aggregate them. In a strange twist, Twitter users took to the social network to express outrage about Reader’s closure.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Data och Internet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Google kills Google reader and RSS?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *