Militäraktioner i Syrien inte bästa sättet att få stopp på dödandet

Jag håller med Urban Ahlin. Att hota med militäraktioner oklart i vilken omfattning baserat på antaganden, tyckande och indirekt bevis är inte ’optimalt’.  Eller kryssningsmissiler som skickas enbart för att rädda ansiktet på USA:s president.

Att en majoritet vill få stopp på dödandet och många bli av med Syriens president är en sak. Men inte ens en fullskalig militär invasion och ockupering hade stoppat dödandet i ett fullskalligt inbördeskrig. Det hade varken lett till politiskt försoning eller lösningar inom syrien.

Vad som behövs är ett gemensamt samlat politiskt agerande av USA och Väst-Europa tillsammans med Ryssland, Kina och inte minst Iran. Tyvär har alltförmånga av bundit upp sig för ena eller andra sidan och häller bränsle på konflikten genom att förse endra sidan med vapen och pengar. 

”Fel att hota med militäraktion mot Syrien” | SvD

Att USA slår på ”krigstrumman” redan innan FN:s inspektörer avslutat sitt arbete är ”ett misstag”. Det anser Urban Ahlin, ansvarig för utrikespolitiska frågor inom Socialdemokraterna.

– Man var för snabb med att säga att nu måste vi göra en vedergällning, någon slags straffexpedition. Det gjorde ju att USA:s position försämrades internationellt, säger Urban Ahlin bara dagarna innan president Barack Obama väntas komma till Sverige.

Urban Ahlin är mycket tveksam till om militära insatser är den bästa metoden för att få stopp på dödandet.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Syrien, Utrikespolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *