Sverige som Sverigedemokratiskt land

Visst lever vi i den ett land där främlingsfientlighet och diskriminering  finns som en del i vardagen precis som Martin Ezpeleta skriver nedan.

Den s.k integrationspolitiken är ett grovt misslyckad. Mycket på grund av den ekonomiska depressionen under 90-talet i Sverige. Det skapades ett utanförskap där många gick in i permanent arbetslöshet. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att stora grupper invandrare har sedan länge etablerat sig som en del av den svenska majoriteten. Detta var ofta de som sedan tidigare hade en etablerade  grupp i Sverige eller de som kom med utbildning och resurser.

Samtidigt har stora grupper från den svenska ‘majoriteten’ fallit ut eller håller på att falla ut från det Sverige som majoriteten tar för givet gäller för alla.

Det är i dessa vatten som Sverigedemokraterna bygger sin väg mot riksdagen. Precis som liknande partier runt om i Europa. Ett samhälle i upplösning är den perfekta grogrunden för missnöjespartiet på högerkanten som 1920-30 talets Europa visade. 

Sverige och den svenska verkligheten är ekonomiskt, socialt, politiskt och inte minst kulturellt delad.  Men det syns inte om man inte lever i den verkligheten. Det är majoritetens Sverigebild  av den svenska medelklassen som är den officiella bilden av hur vi lever i Sverige.

För att detta ska ändras måste det till en politik som ser hela Sverige. Från förorterna, till norrland till medelklassens villaområden.

Svensson majoriteten i radhus.
När får vi se serien om familjen Mohamed i något av de svenska förorts gettona?

 

Sverigedemokraterna är på väg att marschera in i riksdagen. Etablissemanget fruktar att det kommer att göra rasismen och diskrimineringen rumsren och accepterad.

Men snälla ni, det är ju nu den är rumsren och accepterad! Så rumsren att de flesta inte ens ser den.

När sex somaliska flickor och en mamma dog i en brand i Rinkeby i somras skickade regeringen integrationsministern Nyamko Sabuni till begravningen.

För regeringen är sju döda, svarta kvinnor i Rinkeby en integrationsfråga. Tror ni att regeringen hade skickat Nyamko om de döda varit helsvenskar?

Journalisterna som var där och bevakade begravningen trampade på gravar, pratade i mobil under gudstjänsten, rökte och skrattade medan imamen pratade och fotograferna hade inget problem att stoppa begravningståget för att få bra bilder.

Tror ni att de hade gjort det om det varit blonda, "svenska" barn som låg i kistorna?

– Jag har aldrig sett något liknande, jag skämdes för att vara journalist, berättade en kollega som var där.

En röntgenbild av dagens Sverige.

Diskriminerande makthavare som beter sig vilsna som en napp i röven, en hycklande mediekår som ömsom smeker, ömsom slår. Och en minoritet, som fortfarande accepterar förödmjukelsen passivt.

Tyvärr saknas självkritiken, självinsikten. Diskriminerande är alltid de andra.

Vi lever redan i ett sverigedemokratiskt land | Martin Ezpeleta | Krönikörer | Debatt | Aftonbladet

4 tankar kring ”Sverige som Sverigedemokratiskt land

 1. Leif clavenheim

  Sverigedemokraterna marscherar inte in i riksdagen.De småtalar medan de promenixar in i det (rumsrena) riksdagshuset

  Svara
 2. Leif Clavenheim

  Snälla,snälla,snälla! Ska ni aldrig bli vuxna och förstå att någon SD inte har med begravningskänligen att göra. Varför nämna SD i sammanahanget? En SD skändar inte någon oavsätt hudärg politisk eller social tillhörighet.

  Svara
 3. Tim

  Staten har anammat en politik som gör gemene man förbannade på invandrare. Därav fördomar.
  Se nu hur det fortsätter ner till arbetslösa och sjuka. Staten vill att vi skall se ner på alla invandrare, arbetslösa och sjuka.

  Svara
 4. Tim

  Staten har anammat en politik som gör gemene man förbannade på invandrare. Därav fördomar.
  Se nu hur det fortsätter ner till arbetslösa och sjuka. Staten vill att vi skall se ner på alla invandrare, arbetslösa och sjuka.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *