Förtal och smutskastning mot Mona Sahlin del av den borgerliga valkampen

Som expressen skriver är brevet något som cirkulerat runt i borgerliga kretsar. Frågan är dock var brevets ursprung är. Någon har gjort sig relativt stort besvär att producera ett proffsigt förfalskat brev för distribution men det finns ju alltid avsändare. Att det finns ‘entusiaster’ som gärna sprider falska historier är knappast okänt men om det handlar om PR-konsulter gör de detta på sin egen tid eller arbetsgivares tid. Om inte annat kan man undra varför PR-konsulter knutna till centern har så dåligt politiskt omdöme att de sprider uppenbara förfalskningar vidare.

  

Ett mejl cirkulerar i borgerliga kretsar, där Mona Sahlin står som avsändare. Brevet ser proffsigt ut, pryds av partiets logga, en bild på S-ledaren och är undertecknat med hennes namn. I mejlet ger hon tips på hur man ska få sin privatekonomi att gå ihop.

"Brevet är förtal"

Men brevet är inte från Mona Sahlin. Tipsen handlar om politiska skandaler kring S-ledaren genom åren. "Betala din dagmamma svart, det gjorde jag!", lyder ett tips. "Skippa tv-licensen, det gjorde jag!", är ett annat.
Enligt tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem är brevet förtal.
– Detta är förtal, oavsett om det är sant eller falskt. Man utpekar någon som klandervärd i sitt levnadssätt, säger han.
I mejlet finns en uppmaning att sprida det vidare. "Skicka det här till minst 10 vänner annars kan du drabbas av regeringsskifte!", står det. Och det har funkat. Brevet cirkulerar nu på borgerliga tankesmedjor, Svenskt näringsliv, ledarsidor och har nått ända in i regeringskansliet.

Här är bluffbrevet som gör S rasande – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje

 

 

Bloggat:
Vem debiteras för (C)mutsig valrörelse, Skäms tamejfan, PR-byråer sprider förfalskade mail, Anonyma brev, förtalskampanjer och,  , Någon skitar ner politiken, Den leende slaktaren

4 tankar kring ”Förtal och smutskastning mot Mona Sahlin del av den borgerliga valkampen

 1. Johan Persson

  Vad i breven är lögn? Att brevet är ett obehagligt tilltag håller jag med om men såvitt jag vet är det som står däri verifierade sanningar vilket i sig också är obehagligt, människan ifråga kan ju faktiskt bli vår stadsminister.

  Svara
 2. Pingback: Det goda exemplets makt « Under den lugna korkeken

 3. Claes Krantz

  Och FP bröt sig in i databser o.s.v. Smutskastning och förtal oavsett vilka som gör det. Lögner och skitsnack om mona sahlin eller någon anna politiker hjälper knappast ett parti att vinna respekt eller ens val.

  Svara
 4. mille

  Mejlade falska rykten. I förra valrörelsen bedrev Mats Lindström, anställd på Socialdemokraternas högkvarter, en kampanj mot Fredrik Reinfeldt genom att mejla journalister falska rykten om Moderatledaren. "Mejlmannen" sade upp sig och blev polisanmäld för förtal. Bloggade anonymt. Tobias Gerdås, ombudsman i SSU, drev under 2006 en anonym blogg där han anklagade allianspolitiker för rattfylla, skattefusk och porrsurfande. En bild på M-ledar:en Fredrik Reinfeldt hade texten "Rösta på din pedofil".En stor skillnad: Mona Sahlin är skyldig ttll allt som skrivs. Fatta Det

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *