Det moderaterna inte förstår med fas3

Det om moderaterna tycks ha väldigt svårt att förstå är att det krävs kvalifikationer för att för arbete på dagens svenska arbetsmarknad. Utbildning och erfarenhet.

Detta krävs också till de s.k låglöneyrkena. Traditionella jobb utan kvalifikationer finns knappt på dagens svenska arbetsmarknad och inte ens den nya häckklippnings och hunddagis sektorn moderaterna satsar på tar in helt oerfarna okvalificerade utan statliga subventioner.

Om det sen har någon betydelse vet jag inte. Majoriteten av svenska folket verkar tycka det är bättre att få några hundralappar i skattesänkningar plockade från socialförsäkringarna medan ‘arbetsvägrarna’ sätts i statligt finansierade låglöne förvaring.

Samtidigt som Sverige är på god väg mot arbetskraftsbrist inom vissa yrken vägrar också moderaterna använda resurserna till att de arbetslösa ska få utbildnings och kompetenshöjningar.

Ju längre tid i Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti, desto större risk att bli kvar där. Enligt statistik från myndigheten lämnar 70 procent av deltagarna garantin innan de hamnar i den så kallade fas 3, där man hamnar efter 450 dagar i programmet.

Framför allt är det personer med funktionsnedsättning, många perioder av arbetslöshet genom åren och personer över 50 år som befinner sig i fas 3.

S vill ta bort aktivitetsförbud – DN.SE

2 tankar kring ”Det moderaterna inte förstår med fas3

  1. Jan

    Det krävs även bättre sociala egenskaper och stresstålighet än vad det gjorde förut. Och dom är svårare att träna upp…

    Svara
  2. Pingback: Tweets that mention Det moderaterna inte förstår med fas3 | Claeskrantz.se - En personlig politisk blogg om Sverige och omvärlden -- Topsy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *