S mobilisering för röstning i regionvalet

Region och landstingsvalen är de glömda valen i Sverige. Alla politiska partiet borde göra vad de kan för att aktivera väljare speciellt i en region vars beslut berör 1.2 miljoner svenskar. Även om nu Fredrik Reinfeldt hittils inte synts till i Västsverige.

 

Juholt vill mobilisera västsvenskar att rösta | SvD:
”I går besökte s-ledaren Kärnsjukhuset i Skövde och Borås lasarett i den tidiga valrörelsen i Västra Götaland. Håkan Juholt lovade bland annat en socialdemokratisk storsatsning på utbildning som ska locka unga människor att söka sig till vården, från 4500 till 20000 vård- och omsorgsplatser på högskolor för att täcka framtida personalbehov.

– Bemanningen är ett av vårdens största problem och det vill jag diskutera under den här valrörelsen, sade Juholt som också utlovar mer pengar till sjukvården i den kommande S-vårbudgeten.

När det den 15 maj ordnas omval på två platser är det en historisk händelse. I Örebro är det i den nordöstra valkretsen som valet görs om och där pågår mobiliseringen som bäst. Bara en röst blev avgörande för det sista mandatet i höstas, och enligt valledare från båda blocken är valdeltagandet av stor betydelse.”

 

(Via .)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *