Förra AF chefen Bermudez-Svankvist fick 891 000 för att sluta på ett jobb hon aldrig börjat..

OK.. hon har avgått men kan inte låta bli… Regeringen visst nog vilken kompetens de anställd som chef för arbetsförmedling…

Avslöjandet rörde upp heta känslor på myndigheten. Inom fackförbundet ST är ilskan stor, särskilt över att generaldirektören hävdade att facket godkänt rekryteringarna.

Några dagar efteråt svarade ST med att i ett internt brev kalla rekryteringarna för ”idiotiska” och menar att hon kört över facken.

Angeles Bermudez-Svankvist har inte läst brevet.

Hon vill inte heller kännas vid att hon ska ha kallat medarbetarna på huvudkontoret för ”surkorvar” och ”mögel” som facket tidigare hävdat.

Men hon är väl medveten om att den stora omorganisationen från 21 myndigheter till en har skapat oro.

– Det är alltid jobbigt i en neddragningsprocess. Det har jag stor respekt för, säger hon.

Flera personer har kontaktat Aftonbladet och berättat om turbulensen.

Men ingen av de Aftonbladet har talat med vill förekomma med namn i tidningen. De säger att de är rädda för repressalier. Flera vågar inte ens mejla.

En anonym brevskrivare slår apropå hennes ledarskapsbok ”Management by love” fast att:

”Management by love” är i själva verket ”Management by fear”. De som inte är med henne är emot henne och är man emot henne är man ute i kylan”.

Att Angela Bermudez-Svankvist saknade ledningskompetens, kunskaper om svensk arbetsmarknad, hade fått sparken från ett jobb som kommundirektör där de betalade nästa en miljon för at bli av med henne och facken inom AF emot sig hade tydligen ingen betydelse för det moderata arbetsmarknads departmentet.  Angela var ju häftig som Sven Otto Littorin sade när han anställde henne som ansvarig för 11000 anställda och 68 miljarder att spendera.

Och hon har väl utförst sina uppdragivares avsikter så bra att arbetsförmedlingen idag knappt klarar av att förmedla arbeten. Eller ta hand om arbetslösa.

Det är kanske inte så konstigt att vänner inom AF:s organisation döpte AF till den sista sovjet staten under Angela Bermudez-Svankvistledning.

Fick 891 000 – utan att jobba | Avslöjar | Nyheter | Aftonbladet

När Bermudez-Svankvist skulle börja som kommundirektör i Södertälje 2006 hamnade hon i en bitter strid med kommunens förvaltningschefer.

Konflikten blev dyr för kommunen. Efter segslitna förhandlingar kunde Bermudez-Svankvist kvittera ut ett avgångsvederlag på nio månadslöner eller 891 000 kronor – utan att ha arbetat en enda dag. Tre månader senare köpte hon en splitterny Porsche Boxster. Den var en 50-årspresent till hennes man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *