Webbplats Statistik

Comments Posted By B-O Gavne, Väst

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Går det att granska kommunala nämnder och tjänstemän i Göteborg?

DETTA ovan ÄR VÄLDIGT MYCKET bra sagt av bloggaren Claes Krantz; som ju den berörda, aktuella mutan, både enskild och belopps mässigt, är en strunt sak, -av hela Göteborgs kommunverksamhet..Värre är det med detta stads snackandet! Att benämna Göteborgs lokala samhälle av invånarna, alltså Göteborgs kommun, för Göteborgs "STAD". –Som ju detta är ett grundläggande förhållande för hela den göteborgska samhällsverksamheten: Att värda alla människor lika!Med att stads snackarna nervärderar landsbygdsboende kommuninvånarna; ..det finns väl i alla fall några kvar, till exempelvis på Hisingen och utåt Hovås. –Och inte minst att man överhuvudtaget skiljer på oss människor. Fina stadsboende och skitiga landsbygdsboende; som man ju inte kan benämna landsbygd för stad..Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att våra lokala politiska samhällen, alltså kommunerna Sverige runt, benämns just ”kommun”. -Alltså visst finns också våra städer, till exempelvis Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, med att alltså lokal-samhället av invånare benämns kommun.Att vi svenska folk vill ytterligare hävda demokratin till för i tiden då vi hade 4 stycken olika typer lokalsamhällen..Ni vet som hände sig i Tyskland under 1900-talet, med arier och andra. Detta som sedan utvecklades till krig och ända till gaskamrarna. Och jag påstår inte att denna så kallade kommunreformen runt 1969, är det bästa för all framtid. Att möjligen den idag bör revideras något. Med att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. -Men inte, som en del pysslar med, reviderar med våld.

» Posted By B-O Gavne, Väst On 2010/05/15 @ 10:37

Mutskandalen i Göteborg – Avgå Helena Nyhus

Å SÅ BEHÖVS DET OCKSÅ en genomgång av pappa Gustav II Adolfs valspråk: Gloria Altissimo Suorum Refugio (på svenska: Lovad vare den Högste, de sinas tillflykt). -Alltså det demokratiska och rättstatstjôtet! Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagskrivit, att våra lokala politiska samhällen, alltså kommunerna Sverige runt, benämns just ”kommun”. INTE benämns (Göteborgs)”stad”, som tjôtet nu går. -Alltså visst finns också Göteborgs stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, med att lokal-samhället av invånare runt Kopparmärra benämns kommun.Att vi svenska folk vill ytterligare hävda demokratin till för i tiden då vi hade 4 stycken olika typer lokalsamhällen..-Att dessa stads snackarna vill skilja på oss svenska folk, de fina stadsboende människorna och andra; de skitiga landsbygdsboende, bön´erna. Ni vet som hände sig i Tyskland under 1900-talet, med arier och andra. Detta som sedan utvecklades till krig och ända till gaskamrarna. Och jag påstår inte att denna så kallade kommunreformen runt 1969, är det bästa för all framtid. Att möjligen den idag bör revideras något. Med att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. -Men inte, som bland andra Anneli Hulthén pysslar med, reviderar med våld.

» Posted By B-O Gavne, Väst On 2010/05/13 @ 10:56

SvD’s Mikael Holmström ensidiga argumentation

-Ja jösses! ..och förlåt mig så mycket för att jag skriver kränkande –här ovan- om, tydligen …ja jag är inte helt säker? personen Claes Krantz som kör bloggen benämnd Claeskrantz.se under signaturen ckrantz och som skriver –i bloggen- till folk med adresseringen ”@ + namnet”. Som bekant brukar man ju skriva adressering med inledningen ”Till”. ..och vad snabela:et har där att göra förstår jag inte alls.

Å så med en jädrans massa olika hänvisningar i bloggen. Och länkar …och länkar som visst varierar från gång till gång; det har hänt att jag har fått upp en länk där Claes Krantz ….vad jag kommer ihåg, presenterar sig. –Dock väl inte med bostadsort och e-post adress.

Som gör …i alla fall mig alldels förvirrad. ..men visst finns det också än mer förvirrande bloggar där man rimligen inte förstår ett dugg vad det handlar om och med än mer mystiska bloggförare.

» Posted By B-O Gavne, Väst On 2008/08/18 @ 01:42

-Å de där med de tre baltiska länderna och deras tillvaro efter 2:a världskriget och framtid, som ..denne så kallade säkerhetspolitiske reportern Mikael Holmström skriver om i Svenska Dagbladet i lördags, -är ju ingenting annat än vanligt normalt säkerhetstänkande; av ryssarna.

Att ryssarna var vid tillfällen, med t.ex. Leningrad, med t.ex. Stalingrad, snudd på att bli utplånade, av tyskarna. -Tacka faeeen för att de ryska generalerna då, efter kriget, då Ryssland återställde sig från krigets effekter och upplevelser, såg till att upplevelserna förhoppningsvis inte skulle bli upprepade. Och alltså ockuperade bland andra dessa tre baltiska länderna, för att få lite skyddsvärn från väster mot Ryssland.

För de där, bland annat svenska rubbade grundstenarna, handlar det rimligen inte minst om att se till att de ryska generalerna, skall känna trygghet med Sverige. ..och alltså att därvid, runt i början av 1950-talet, flyga DC:3:a, …jomenvisst inklusive! inne över de baltiska länderna, för att kolla av ryssarnas försvar där, är ju allt annat än att skänka de ryska generalerna trygghet.

====

PS. Du signaturen ckrantz här ovan, klagar ju på –med all rätt- denn-a/e bloggägarens, visst beteende att vara bluffig med sin identitet. Men alltså Du själv, är ju också –så vitt jag förstår?- lika bluffig som kör med –smutsig- signatur.

» Posted By B-O Gavne, Väst On 2008/08/17 @ 19:21

Jag är -pensionerad- elektriker. Och är, -egentligen mer intresserad av teknik än t.ex. samhälle/politik. Och därmed ..är jag dåligt kunnig, inte minst på utrikessamhällsfrågor. -Men alltså detta inlägget av …som han kallar sig: säkerhetspolitisk reporter, Mikael Holmström i dagens Svenskan, ser ju till och med jag är bara rena smörjan! Med skrivningen om Rysslands angrepp på Georgien som effekten av en emotionellt sårad stormakt, Putin som kör politik enligt idén att den enes säkerhet vinns på annans bekostnad.

-Rysslands aktiviteter i Kaukasien är ju ingenting annat än att punktera USA:s aktiviteter där med USA:s intressen att fixa petroleum; till sig.

-Går verkligen Svenska Dagbladets läsare på sådan här smörja? Ohhh jösses i så fall.

» Posted By B-O Gavne, Väst On 2008/08/16 @ 22:36

«« Back To Stats Page