Webbplats Statistik

Comments Posted By Barbro Hartvig

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Är RUT nu en frihetsreform för socialdemokratin och Stefan Löfven?

Claes Krantz. P.S. I Sverige ska vi väl fortsatt ha en väl övertänkt blandekonomi och samförstånd? Vi glömmer väl inte att borgarna vill ha arbetskraftsinvandring men utan kollektivavtal och att samförstånd är ett mycket talande ord? D.S.

» Posted By Barbro Hartvig On 2013/03/25 @ 11:17

Claes. Vi ses på kongressen och Vi ska vinna valet och det Stort och sitta i minst två mandatperioder. Det tar tid att göra lagändringar som varar länge. Vi ska inte upprepa borgarnas misstag. I svensk socialdemokrati gör vi successiva hållbara reformer. Jag kommer att ha min Mona T-shirt på mig på öppningsdagen 😉

» Posted By Barbro Hartvig On 2013/03/25 @ 10:49

Kamp mellan S och M om marginalväljare i mitten lämnar utrymme för Sverigedemokraterna?

Citat från : http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&debatt=2488

En grundbult i en annorlunda berättelse är den ”produktiva rättvisan”, där det anständiga, jämlika samhället är en förutsättning för både individernas utveckling och välfärd och ekonomisk utveckling som kommer alla till del. Om det skriver nobelpristagaren Joseph Stiglitz i sin nya bok The price of inequality.
Ett alternativ måste inte bara visa på en berättelse om ett anständigt och solidariskt samhälle att vara stolt över, utan samtidigt på hur de stora grupperna får ett bättre liv, och att välfärdssystemen är till för dem, inte bara för ”dem i utanförskap”.
Och att berättelsen och det materiella hänger samman: Att offensivt vinna och inkludera den växande medelklassen i ett projekt för välstånd, välfärd och gemenskap i ett samhälle som inte går sönder. Där människor kan förverkliga sina drömmar, men inte på bekostnad av andra.
Åke Sandberg
sociolog och civilekonom professor emeritus <

» Posted By Barbro Hartvig On 2012/12/16 @ 12:23

Fredrik Reinfeldt gör en reinfeldtare = talar så ingen förstår

http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/01/reinfeldt-varnar-for-folk-med-drogogon.html?fb_comment_id=fbc_101511

» Posted By Barbro Hartvig On 2012/02/07 @ 05:44

Dags för oberoende kommission från riksdagen som utreder Carl Bildt och Lundin Oil

Hur kunde han slippa undan med att få gå redan 2006? Var det för att två kvinnliga statsråd redan fått gå? Orkade inte media ligga på?

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/12/31 @ 02:11

M sparar med 30 miljarder i överskott 2012

Borg har stora likheter med Joakim von Anka. Han vet inte vad han ska göra av alla pengar han förfogar över.

PJ Anders Linder skrev i sin ledare: "inkomstskattesänkningar… är strukturellt sunda"
Så tänker "marknadsfundamentalistiska" moderater – som inte har förstånd nog att uppskatta den gemensamma sektorn. Jag är så trött på ett samhälle som håller på att omvandlas för att i första hand tillfredsställa herrgårdsägare som Björn Rosengren. Man borde kunna ha valfrihet och därmed konkurrens INOM den gemensamma sektorn och därmed förhindra den moderata rovdriften som nu sker där…eller?

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/12/30 @ 17:46

Lögnerna om försäkringssystemet från moderaterna urholkar grunden för tryggheten

Fusk var det här!
Ffa i skattesystemet. Helt ok för välbärgade? Skattebetalarnas förening består av ett gäng moderater som inte vågar fuska?

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/06/24 @ 13:22

När kommer Urban Ahlin och den socialdemokratiska utrikesledningen agera för Sudan?

Problemet är alla fula gubbar i Sudan, som inte tänker som vi. Det bästa västerländska diton kan göra är att stödja kvinnorna i Sudan.

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/06/24 @ 11:29

Problemet är alla fula gubbar i Sudan, som inte tänker som vi. Det bästa västerländska diton kan göra är att stödja kvinnorna i Sudan.

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/06/24 @ 10:29

Utförsäkrad av moderata allians fick kylskåp inspekterat och nej till matpengar

Har det undgått dig att Socialsekreterare och Biståndsbedömmare är maktutövare?

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/05/20 @ 21:20

När kommer det svenska fredsinitiativet och internationella diplomatin i libyen?

Det blev bara en stjärna hur jag än tryckte.

Det handlar naturligtvis inte om att stila med Jasplan i Libyen – och det förstår Håkan Juholt. Det handlar om att repatriera Gadaffi.

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/05/20 @ 22:09

(S) omvalskampanj – Rösta med hjärtat i Västra Götaland

Reklam är viktig men dyr, men det är sorgligt om du fortfarande jobbar ideellt. Har partiet inte förstått din programförklaring med sossetv?

Vi är dock många som arbetar ideellt efter förmåga.

Det jag tycker mest illa om är tiggarbrev från partisekreterare 😉

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/04/23 @ 19:23

Arbetande fattiga inte lösningen på långtidsarbetslösheten

Borgerligt tänk är väl annars att människor tenderar att anpassa sin arbetsinsats efter löneinnehållet. Därför är det mycket märkligt att Sv. Näringsliv inte arbetar för rejäla ingångslöner…

» Posted By Barbro Hartvig On 2011/01/05 @ 16:12

Mona Sahlin i Göteborg – Som vanligt missar media budskapet inför kongressen

Myket bra inlägg Claes. Jag har lagt upp länk hit ett flertal gånger på nätet. Igårkväll visade sig nyhetsrapporteringen i SVT ha nått oanade höjder i tabloidpresslik ryktesspridning och osaklighet. Man har hakat på Schlingmanns ”jaga Mona”taktik och sprider ogrundade påstående från moderatpress (SvD) som att Sahlin saknar stöd i partiet. Två mycket gamla herrar förevisades som exempel och hade argument som att Sahlin inte var lika kraftfull i sina ord som Erlander och Palme, he,he. När Sahlin som jag befarar med stor sannolikhet fortsatt kommer att motarbetas i media och SVT är dina ocensurerade/oklippta videos guld
värda. Tack för ditt enträgna arbete!

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/10/24 @ 14:34

Myket bra inlägg Claes. Jag har lagt upp länk hit ett flertal gånger på nätet. Igårkväll visade sig nyhetsrapporteringen i SVT ha nått oanade höjder i tabloidpresslik ryktesspridning och osaklighet. Man har hakat på Schlingmanns "jaga Mona"taktik och sprider ogrundade påstående från moderatpress (SvD) som att Sahlin saknar stöd i partiet. Två mycket gamla herrar förevisades som exempel och hade argument som att Sahlin inte var lika kraftfull i sina ord som Erlander och Palme, he,he. När Sahlin som jag befarar med stor sannolikhet fortsatt kommer att motarbetas i media och SVT är dina ocensurerade/oklippta videos guld

värda. Tack för ditt enträgna arbete!

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/10/24 @ 14:34

Arbetslinje blev skattesänkningslinje – Någon förvånad?

He,he
Kan det vara så att enkel krämarpolitik betyder att vissa politiker och ekonomer TROR att får bara människor några ören mer i plånboken kommer pengarna att cirkulera och ”sätta fart på hjulen dvs arbetsmarknaden?
Det är också dum och lättsinnig krämarpolitik när man ger lika stort kommunbidrag per kapita till Vellinge som Årjäng. Att prioritera ÄR svårt men konstigt nog klarar ”nästan varenda kärring i landet” av att prioritera i sin egen hushållsekonomi. Den förmågan räknar inte hrr Calmfors och Borg med och därför fungerar inte deras krämarpolitik.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/16 @ 10:16

He,he

Kan det vara så att enkel krämarpolitik betyder att vissa politiker och ekonomer TROR att får bara människor några ören mer i plånboken kommer pengarna att cirkulera och "sätta fart på hjulen dvs arbetsmarknaden?

Det är också dum och lättsinnig krämarpolitik när man ger lika stort kommunbidrag per kapita till Vellinge som Årjäng. Att prioritera ÄR svårt men konstigt nog klarar "nästan varenda kärring i landet" av att prioritera i sin egen hushållsekonomi. Den förmågan räknar inte hrr Calmfors och Borg med och därför fungerar inte deras krämarpolitik.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/16 @ 10:16

Skjut inte budbäraren om du är arg på försäkringskassan

Kalle.

Visst tillsatte GP en socialförsäkringsutredning som blev klar efter valet 2006 men denna utredning använde moderaterna efter eget huvud. Ansvaret för dagens moment 22 är definitivt INTE socialdemokraternas utan ansvaret är självklart moderaternas. De har planerat att förändra Sverige till förmån för ”den starkare” eller som de tror ”sig själva” i årtionden. Märkligt om du inte noterat moderaters förfärliga människosyn som resulterat att fler människor än någonsin far illa i Sverige.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/15 @ 20:55

Kalle.

Visst tillsatte GP en socialförsäkringsutredning som blev klar efter valet 2006 men denna utredning använde moderaterna efter eget huvud. Ansvaret för dagens moment 22 är definitivt INTE socialdemokraternas utan ansvaret är självklart moderaternas. De har planerat att förändra Sverige till förmån för "den starkare" eller som de tror "sig själva" i årtionden. Märkligt om du inte noterat moderaters förfärliga människosyn som resulterat att fler människor än någonsin far illa i Sverige.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/15 @ 20:55

Maud Olofsson ger svensk fordonsindustri kalla handen – Vill inte träffa företrädare

Lyssna gärna på Lördagsintervjun P1 050909 med Leif Johansson. Olofsson har nog inte så mycket att säga till om. Tror att hon är en lydig tik – förmodligen en terrier – som har sin hundkoja utanförom den moderata herrgården.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/06 @ 22:06

Lyssna gärna på Lördagsintervjun P1 050909 med Leif Johansson. Olofsson har nog inte så mycket att säga till om. Tror att hon är en lydig tik – förmodligen en terrier – som har sin hundkoja utanförom den moderata herrgården.

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/06 @ 22:06

Traditionalism och förnyelse debatten inom socialdemokratin missar målet

Speciellt skulle det stå

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/03 @ 00:05

Speciellt skulle det stå

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/03 @ 00:05

Hej Claes!

tänkvärda tankar av dig – fem stjärnor

jag fastnade för de tre basala orden i din text
rättvisa solidaritet och jämlikhet
tyvärr skapar vissa ord ingen större reaktion/känslor om de inte exemplifieras
Olof Palme var ju en stor retoriker som målade med ord
2006 hörde jag Mona Sahlin och Göran Johansson hålla ett Palmetal i ”växelsång”
i Eriksbergshallen i Göteborg
det var magnifikt exemplifierande

Margot Wallström talade å sin sida i Västerås i början av detta året om Barack Obama och hur han använde ordet CHANGE till sin fördel
Ord är onekligen viktiga
peciellt när de används med eftertanke

min egen enkla förhoppning om en ny vision är liknande din – och att vi utan att vara alltför salvelsefulla får så många svenskar som möjligt(alla är utopiskt)att känna sig mer betydelsefulla och att alla därigenom får ett större mått av kurage och livsglädje oavsett socioekonomisk tillhörighet
jag anser nämligen inte att det bara är barn som behöver bli bekräftade
jag tror att det behöver alla människor bli från vaggan till graven
vinner vi i Stockholm
vinner vi troligtvis i Sverige
där även skåningar och norrlänningar bor 🙂

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/03 @ 00:03

Hej Claes!

tänkvärda tankar av dig – fem stjärnor

jag fastnade för de tre basala orden i din text

rättvisa solidaritet och jämlikhet

tyvärr skapar vissa ord ingen större reaktion/känslor om de inte exemplifieras

Olof Palme var ju en stor retoriker som målade med ord

2006 hörde jag Mona Sahlin och Göran Johansson hålla ett Palmetal i "växelsång"

i Eriksbergshallen i Göteborg

det var magnifikt exemplifierande

Margot Wallström talade å sin sida i Västerås i början av detta året om Barack Obama och hur han använde ordet CHANGE till sin fördel

Ord är onekligen viktiga

peciellt när de används med eftertanke

min egen enkla förhoppning om en ny vision är liknande din – och att vi utan att vara alltför salvelsefulla får så många svenskar som möjligt(alla är utopiskt)att känna sig mer betydelsefulla och att alla därigenom får ett större mått av kurage och livsglädje oavsett socioekonomisk tillhörighet

jag anser nämligen inte att det bara är barn som behöver bli bekräftade

jag tror att det behöver alla människor bli från vaggan till graven

vinner vi i Stockholm

vinner vi troligtvis i Sverige

där även skåningar och norrlänningar bor 🙂

» Posted By Barbro Hartvig On 2009/09/03 @ 00:03

Kommer Ryssland blockera olja till västeuropa?

Hittade just din Natokommentar ovan.
Ursäkta mitt slarv!

» Posted By Barbro Hartvig On 2008/09/08 @ 09:57

Hej Claes,

Vad är din åsikt om Nato?

» Posted By Barbro Hartvig On 2008/09/08 @ 09:42

Hittade just din Natokommentar ovan.

Ursäkta mitt slarv!

» Posted By Barbro Hartvig On 2008/09/08 @ 08:57

Hej Claes,

Vad är din åsikt om Nato?

» Posted By Barbro Hartvig On 2008/09/08 @ 08:42

Tack för din kommentar Cleas.

Jag skulle gärna se att EU skapade en egen försvarsallians. Skisseras ett sådant i Lissabonfördraget eller har jag drömt det?
Nu har jag ropat ”USA ut ur Europa” i åratal på Bildts blogg. Får vi ett starkt och enat EU kanske det inte är en utopi?

» Posted By Barbro Hartvig On 2008/09/02 @ 14:22

«« Back To Stats Page