Webbplats Statistik

Comments Posted By Claes Krantz

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Dags s-kampanjen börjar prata värderingar och samhällsvision

Skiter fullständigt i dina hästar. Vad jag bryr mig om är om det blir 4 år till med Fredrik Reinfeldt eller regeringsskifte. Det är vad jag satsar på att förska förhindra så gott jag kan .Vad du vill vet jag inte. Men om du tror förutsättningarna blir bättre att bekämpa ojämlikheten eller fattigdomen utan ett regeringsskifte be my guest. Och du om någon borde veta att jag inte hade satsar mer än 4 år av mitt liv på bloggande för att sitta som megafon åt partipolitruker i stockholm. Men jag är trött på visionärs snack utan konkret politik. Lika trött som jag är på reklamkampanjer utan innehåll som knyter samman vad S vill göra.

» Posted By Claes Krantz On 2010/08/12 @ 12:18

Socialdemokraten Erik Laakso uppmanar folk att rösta på piratpartiet 2010

EFF har gjort ett ganska bra arbete i washington med att lobba och driva frågor hade jag sagt.

Vad de inte gjort är att ta sig an det militär och säkerhetspolitiska etablissemang som är drivande bakom många frågor. Liksom Washingtons lobbyist kultur.

Annars, tror jag, det går inte att ha ett program som bara baserar sig på en kärnfråga. MP möte det problemet också. PP omt det ska fortsätta som politiskt parti kommer beöva ta ställning utanför kärnfrågorna Och då behövs ett brett politiskt program.

Sen vad jag förstått från falkvinge med flera väljer PP inte höger eller vänster just för att PPs medlemmar inte ska splittras i höger eller vänster fraktioner.

Och om inte annat som före detta sosse borde du veta att höger eller vänster spelar roll i vilket samhälle man vill ha.

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/21 @ 09:52

Om det innebar 4 år till med Fredrik Reinfeldt som statsminister skulle jag det är dåligt.

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/21 @ 08:50

Så antingen PP eller diktatur 2010? Har moderaterna varit bättre på att ta fram lagar? Varför inte se helheten och använda MP o V för att 'styra' på rätt i så fall?Eller klarar PP att lobba för sin sak?

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/21 @ 08:49

Socialdemokrater kan ha vilka åsikter de vill. Men det handlar också om grundläggande värderingar och prioriteringar. Skulle du tycka det var OK med en piratpartist som uppmande PP väljare att rösta på M eller S för att de hade en så mycket bättre politik inom ett område 2010?

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/21 @ 08:45

Men du kommer att bli gammal och sjuk Beelzebjörn. Villket samhälle vill du ska ta hand om den 80-90 åring du troligen kommer att vara. Eller kommer du att betala och fixa din egen vård och ålderdom?

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/21 @ 08:41

@LeoJag häpnar i så fall över PPs oförmåga att se en social eller poltisk dimension utanför integritetsfrågorna. Om du menar socialdemokraterna undergräver demokratin, yttrandefriheten och rättsäkerheten får det så för dig och laakso om han nu sagt detta.

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/20 @ 16:43

@Fredrik Jag håller inte med dig. Det finns en ganska djup skillnad på vilket samhälle de rödgröna och alliansen med moderaterna i spetsen vill ha. För mig är handlar det inte om kronor och ören. Det handlar om möjligheten till ett rättvist samhälle för alla svenskar. Socialt, ekonomiskt och politiskt. Ett PP som begränsar sig till integritetsfrågor och är redo att kompromissa åt vilket håll de får mest från vill jag inte ha i riksdagen. PPs agenda är för begränsad och har varit det med avsikt sedan långt före 2006. Villket inte är fel,Jag hymlar inte med att jag vill ha bort Reinfeldt regeringen som jag anser orsakat sverige mer skada än någon annan regering sedan 2 världskriget med ett samhälle som håller på att slås sönder av inre skillnader. Men det är mina åsikter om vad som är viktigt. Om något önskar jag att PP hade gjort som t ex EFF i USA och stannat utanför partipolitiken för att påverka båda blocken istället. Nu har PP ställt sig mitt emellan i en fight mellan vänster och höger.

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/20 @ 16:40

Sociala medier i Almedalen 2010 och angrepp från Erik Laakso

härlig kommentar…

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/20 @ 13:58

Vad jag vill höra Mona Sahlin och de rödgröna säga i almedalen

Reinfeldt? 🙂

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/04 @ 12:13

5% fler bidragstagare 2009– Borg Sverige har den bästa ekonomin i Europa

2004 -2008 sjönk socialbidragstagarna. Sen kan man undra varför inga moderater ser något samband mellan regler som gör det allt svårare att komma in i a-kassan och allt fler socialbidragstagare som är utförsäkrade. Från socialförsäkring till bidrag med moderaterna är ju en ganska bra slogan…

» Posted By Claes Krantz On 2010/07/03 @ 08:29

Sänkta skatter ger inga ny jobb till arbetslösa

Skulle stått menar Lars Calmförs med flera ekonomer på slutet.

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/16 @ 07:38

Det sjuder i Göteborgs stadsdelar

Jag är lika berusad som du bosse bah… Du kanske har klarat dig bra och skiter i andra men det är dit problem. Vad har den globala krisen att göra med en urusel arbetsmarknadspoltik? Det är två helt skilda saker men det kanske är svårt att fatta. Uppenbarligen har du liksom dina kompisar lika svårt att fatta att rör sig till lika stora delar om svenskar som invandrare som är drabbade av arbetslöshet i tynnered och frölunda. Liksom de social och ekonomiska problemem där. Och att många av dessa är universitets och gymnasieutbildade med lång arbetserfarenhet som inte kan få arbete för att fördomsfulla svenskar är livrädda för någon som ser eller låter annorlunda ut. För den delen kan inte svenskar få arbeten heller trots arbetslivs erfarenhet och utbildning. Alla invandrare är knappast analfabeter från bonnlandet vad du än tror. Den enda invandrade analfabet jag träffat var förövrigt en av de hårdast arbetande människor jag sett. Från morgon till kväll. För ja. Han hade arbete… Sen det står dig helt fritt att tycka andra är drägg om de har en icke svensk backgrund och inte är blonda och blåögda.

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/08 @ 14:55

Bah du är ju uppenbart främlingsfientlig. Varför inte stå för detta? Sen som jag frågade andra vad ska du göra med infödda svenskar som begår brott? Enligt samma logik borde ju dessa utvisas då den svenska kulturen fått dem att begå brotten. Hur vill du integrerar dessa svenska brottsligar?Sen handlade inlägget om en urusel arbetsmarknadspolitik där både svenskar och invandrare skickas ut ur socialförsäkringssystemen att bli bidragstagare. Något jag antar du stödjer? Förövrigt antar jag att du även vill kasta ut alla de invandrarföretagare som råkar komma från 'fel' kultur också?

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/08 @ 14:39

Arbetslösheten i november 2005 var 5%, 2007 5.2 Idag 9,8 allt enligt SCB. Sen vad har din argument med utförsäkring och en misslyckade arbetsmarknadspoltik att göra? Fråga de företagare som i dag ropar på arbetskraft med erfarenhet och kunskaper medan de arbetslösa fortsätter med meningslösa CV kurser eller som grattis arbetskraft i praktikjobb.

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/08 @ 14:32

Antar du även menar de infödda svenskar som är del av gängen i Tynnered.. Liksom förstås alla de invandrare som blir utsatta för brott i tysthet. Dum kommentar.

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/08 @ 08:28

Jämlikhet grunden för Mona Sahlin

kanske det men är det så sverige borde vara?

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/06 @ 09:13

Lejonborg och SACO vill ha nytt skattefrälse för akademiker

Poängen var ju att akademiker som tagit ansvar skulle befrias från en del av den skatt de idag betalar enligt lejonborg och sacos förslag. Eller med andra ord att någon annan skulle betala mera om målet är en statskassa som går ihopSen är det en annan sak att skattesystemet borde reformeras. Där i allt för hög grad låg och medelinkomsttagarna som betalar för dagens 'välfärd'

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/06 @ 09:20

Betygspolitik utan innehåll från FP: Björklund

@ClaesJag kan bara hålla med. Utbildning i en kunskapsekonomi är både en färskvara och något som ständigt utvecklas. Vad om gör mig än mer trött är att betygsivrare i båda lägren inte tycks förstå behovet av att lära elever att använda kunskapen som ett verktyg. De bara poängterar statisk informations hämtning interaktivt oavsett om det är från databaser eller människor.

» Posted By Claes Krantz On 2010/06/05 @ 13:37

Mutskandalen i Göteborg – Avgå Helena Nyhus

Om du menar mig så var min åsikt att hela nämnden inklusive dess ordförande skulle skulle ta sitt politiskt ansvar för hanteringen avgå. Och de högsta tjänsemännen omplaceras.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/13 @ 19:56

När det gäller nämnderna hör jag mer än jag någonsin skulle kunna skriva här. Men grundproblemet är tror jag inte en sluten kultur så mycket som en kompis kultur. Som ibland går före ansvariga politiker rollen. Det är jättesvårt att utkräva ansvar av kompisar, släkt, och vänner man hängt i hop med i årtionden. Men lojalitet får inte gå före det ansvar man har som folkvald politiker. Det jag definitivt inte vill se är Annelie Hultén som den superlojala person hon är ta ansvaret för andras misstag. Det borde de ansvariga ha tillräcklig politisk integritet att göra själva.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/13 @ 13:43

Erik Laakso’s skitsnack om netroots

Bra. Gör det.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/12 @ 07:06

hmm det sista tänkte jag använda för mitt bokkapitel men ge mig credit så 🙂

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/11 @ 23:30

Som alltid rätta att tycka. Misstänker dock de flesta utanför S inte har en aning om vad en ombudsman gör annat än en uppfattning att jobbet är något politiskt och att han eller hon 'lever' på partiet och är därför beroende av det. De ombudsmän jag känner är några av de hårdast arbetande jag vet med faktisk administration o partiarbete för att få allt att fungera. Tycker dock egentligen tanken på centralstyrning är något komisk men tanke på en del möten jag varit på där folk debatterar så flisorna rycker.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/11 @ 23:29

En rödgrön budgeten jag väntat på i 4 år. Äntligen en regering som kommer att investera i Sverige och alla svenskar

Jag hoppas tvärtom. Jag vill inte leva i ett land där den rikaste tredjedelen av svenska folket sparkat undan stegen för övriga med ökade fattigdom och social klyftor. Eller enkelt uttryckt där vinnaren tar allt och skiter i resten av svenska folket. Som du ju redan gjort klart är en hopp drönare som och parasitet. Jag förstår hur svårt det måste vara att avstå några hundralappar till dessa. Likadant antar jag du inte vill betala någon skatt för övrig offentlig service. Självklart betalar du dina egna kostnader där och skulle alrdrig komma på tanken att parasitera på skattebetalarna där. Självklart står det dig fritt att med näbbar och klor kämpa dig upp och bli rik. Det går ganska bra att bli miljardär i Sverige. Vi har haft ganska gott om dessa de senaste 100 åren.Men jag önskar dina vänner lycka till i USA eller Tysklad dessa skatteparadis. Uppenbarligen du eller dina vänner varit där och upptäckt t ex kostanden för den amerikanska sjukvården.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/03 @ 17:54

Väljarna har förtroende för alliansen men röstar rödgrönt

Skäms på dig själv och skriv hövligt om du vill stanna kvar här med dina kommentarer. När det gäller jobbskatteavdraget se kommentaren till ingemar. I övrigt får du gärna tycka att ett jobbskatteavdrag som gett mest till de som har mest är bra. Det måste kännas bra att du kan få några tusen mer att köpa för bekostat av en arbetslös, sjuk eller pensionär. De som lever i verkligheten och har kontakt med verklighet i fattigsverige vet bättre. Sen har alliansen inte lyckats med något mer än att ge sverige massarbetslöshet och ett budgetunderskott på 3.4% i år. Något vi måste göra något åt enligt EU reglerna.

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/03 @ 18:28

Nästan 3000kr mer hur mycket blir det om du drar av av nästan 1000kr i höjd a-kassa förutsatt båda jobbar. Plus övriga avgifts och skattehöjningar? Sen litar jag mer på finansdepartementets beräkningar. Ett vårdbiträde med heltids arbete har fått hela 1500kr i månaden. Varav 4-500 försvinner direkt till a-kassan i form av höjningar. Under perioden 1995–2008 var den genomsnittliga nominella löneökningen 3,8 procent per år och reallöneutvecklingen 2,5 procent per år. Villket var den bästa sedan 1960-talet. Alliansen har gjort vad socialdemokraterna alldrig gjort sparkat på den lilla mäniskan för att gynna de som redan har mest. Men de står dig fritt att räkna dina hundralappar plockade från sjuka, arbetslösa och pensionärer… Jobbskatteavdragen för olika månadslöner 2010Yrke Månadslön Skattelättnad Skattelättnad Vårdbiträde 21 900 1 482 6,8 Metallarbetare 25 600 1 683 6,6 Sjuksköterska 27 200 1 736 6,4 Gymnasielärare 28 600 1 754 6,1 Läkare 57 000 1 754 3,1 Anm: Grundlön per månad 2008 för respektive yrkesgrupp (SSYK) från Statistiska centralbyråns strukturlönestatistik, framskriven med beräknad löneförändring inom sektorn. I beräkningarna används genomsnittlig kommunalskatt för 2010 (31,56%).Källor: Statistiska centralbyrån och Finansdepartementet

» Posted By Claes Krantz On 2010/05/03 @ 18:15

Åsa Torstensson okunnig om Götalandsbanan?

Eller varför inte häst och vagn i enlighet med den moderata alliansens ekonomiska samhällsförebild. Det gick ju för cirka 250 år sedan… 🙂

» Posted By Claes Krantz On 2010/04/27 @ 07:04

Förtal och smutskastning mot Mona Sahlin del av den borgerliga valkampen

Och FP bröt sig in i databser o.s.v. Smutskastning och förtal oavsett vilka som gör det. Lögner och skitsnack om mona sahlin eller någon anna politiker hjälper knappast ett parti att vinna respekt eller ens val.

» Posted By Claes Krantz On 2010/04/23 @ 16:18

Anders Borgs ekonomiska potemkin kulliser

Måste vara årets intelligentaste kommentar hittils..

» Posted By Claes Krantz On 2010/04/22 @ 09:26

«« Back To Stats Page