Webbplats Statistik

Comments Posted By Sossetanten

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Stora vinster och entreprenör ger bättre välfärd?

Glad för att det nu även finns forskning som visar att överdriven detaljstyrning av verksamheter som inom vård skola och omsorg är ineffektiv och för all del också ovärdig. Det går inte att styra människor med en mängd omöjliga krav på likriktning och kvalitetskontroller som enbart ökar ”betygshetsen” men inte ger avsedd verkan, samt att man därmed hämmar ibland rentav fråntar professionen sin egen förmåga till lokal utveckling och lokala problemlösningar och sist men inte minst fråntar man dem deras arbetsglädje. När jag försökte säga till en yngre adelsdam i partiet att många problem kan lösas av professionerna genom tillit svarade hon att hon ogillade expertsamhälle. Jag tog mig för pannan 😀 Det finns onekligen en del inlärda åsikter som är rent skadliga för partiet.
Tacka f*n för att vi nu har så många ”högersossar”. Det är sådana som vill ha något bättre än det de själva åstadkommit.

» Posted By Sossetanten On 2012/10/07 @ 04:07

Stefan Löfven inte lösningen på socialdemokratins ledningskris – föryngring och förnyelse av hela ledningen är..

För oss som inte var med i VU´s sammankomster och är häpna över hur S arbetar i EU-nämnden.

http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=lördagsintervjun+ekots+lördagsintervju

» Posted By Sossetanten On 2012/01/28 @ 20:21

Dags att det verkställande utskottet och partistyrelse ställer sina platser till förfogande i socialdemokratin?

Bra sammanställning och fokusering. I krig kan det visa sig att en mening tar befälet. Dock svårt i vår organisation och i vår lydiga partikultur, men litet mer och litet synligt civilkurage vore inte oävet. Juholt kan ju inte ensam vara den som ska föra ut vår politik.

» Posted By Sossetanten On 2012/01/18 @ 14:59

Kommer Ylva Johansson och övriga i S-ledning ta sitt ansvar liksom Håkan Juholt?

Min åsikt är att Ylva Johansson alltför ofta intar ”kärring-posen” – med händerna i sidan – och därmed öppet visar att hon saknar den fingertoppskänsla en god politiker behöver. Hon är fast i ideologiskt tänkande, men syns helt sakna/t visioner. Vad ska partiet göra med ”Sittakvar-tanten”? 🙂

» Posted By Sossetanten On 2012/01/02 @ 17:16

2012 som arbetslös och sista veckan på jobbet inför julen

Elisabeth

Jag tror inte på amerikanska tongångar om win-win i politiken

som jag ser det är win-winsystem inte till för att öka jämlikhet

utan bara nöjdhet

Barbro

» Posted By Sossetanten On 2011/12/22 @ 15:15

en mycket målande beskrivning av arbetslösas problem

vad kan vi göra för förändringar och för förbättringar?

» Posted By Sossetanten On 2011/12/21 @ 12:15

Den sjuka svenska arbetsmarknaden

Det är dags för mänskligare Management i både den offentliga sektorn och den privata. Det behövs kanske rent av en revolution bland löntagare för att få bort alla dessa hjärntvättade chefer.

» Posted By Sossetanten On 2011/07/22 @ 15:02

President i allt utom namnet – Fredrik Reinfeldts kaffebords bok

M´s strategers första tanke var nog att ge glassiga bilder av familjen Reinfeldt i veckopressen. Det började med en kakbakande Flippa, men man insåg nog att "den gubben går nog inte". Flippa visades senare på en bildsekvens med sin gubbe någonstans vid ett möte i Europa med sin klänning fladdrande som på Monroe. Den bilden sög. Flippa fick det svårt i "lenet" med sin sjukvårdspolitik och ansågs nog oanvändbar. Så gjordes då denna glassiga skrattretande bok. För vem eller vilka? För glassätande Muffare?

» Posted By Sossetanten On 2011/06/26 @ 12:38

Varför inte bara kalla det fattigdom?

Föräldrafattigdom är ett bra beskrivande uttryck. Ensamstående mödrar är ett förlegat. Alla vill förmodligen leva i ett samhälle där man inte behöver riskera att vara fattig förälder till barn och ungdomar. Prefixet BARN- slår an på känslosträngar, men politiker som envisas att tro att sådana känslosträngar, som var röstmagneter för en 50-60 år sedan, skulle fungera lika bra år 2014 kanske misstager sig?

» Posted By Sossetanten On 2011/06/08 @ 04:37

Än (s)lank Gripen ditt.. – Dags att sparka Urban Ahlin?

Jan Andersson. Självklart att vi beslutar att ställa upp efter förmåga när FN kallar, men lika självklart är det att vi beslutar, när vi ska dra oss tillbaka.

» Posted By Sossetanten On 2011/06/07 @ 12:56

I detta parti har vi för många "talesmän" – såväl utnämda som självutnämda. Speciellt de senare är de som älskar att gå ut i gammelmedia med sina åsikter. Det är högt i taket inom partiet, men sannerligen inte i gammelmedia. Jag gillar att Juholt stack ut hakan och sade att vi skulle ta hem Jasplanen efter tre månader. De som bl.a. ifrågasatte detta var Jan Eliasson f.d. utrikesminister, Jan Andersson f.d. EU-parlamentariker och Vidar Andersson chefredaktör. Juholt har arbetat 12(?) år i Försvarsutskottet. Jag skulle tro att han är väl skickad att ha en realistisk hållning beträffande Libyen. Nu har dessvärre hans dåliga rådgivare fått honom att börja tala om en betydligt större mission. Det finns rätt många orealistiska missionärer bland oss. Juholt och Bildt borde förhandla. Då hade vi inte behövt bevittna denna mediacirkus!

» Posted By Sossetanten On 2011/06/07 @ 06:38

Skattefinansierad bidragspolitik framgång för den moderata alliansen

Det är ren skär lögn att påstå att skattesänkningarna gett lägre priser. Besöker SVD-skribenten aldrig matvarubutiker? Gör kanske RUT det åt honom?

» Posted By Sossetanten On 2011/06/03 @ 09:44

«« Back To Stats Page