Webbplats Statistik

Comments Posted By Trött på

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Kaos inom oppositionen – Var det detta alla vänsterkritiker ville ha?

Du håller dig till verkligheten, Claes? Låter lite som Fredrik Reinfeldt:

"Välkommen till verkligheten."

» Posted By Trött på On 2008/10/12 @ 09:47

Nej, naturligtvis var detta inte vad vänsterkritikerna ville. De var från början mot Mona Sahlins antidemokratiska agerande som orsakade denna kris. Att försöka leka företagsledare utan att förankra beslut hos väljarkåren, facket och partiledningen.

Det här är något som Mona Sahlin själv får ta på sig. Om hon sen högersossar vill göra sig själva medansvariga är upp till dem, men jag tror nog knappast de varit med och påverkat.

Nej, vi är inte tillbaks till en strid mellan "nytänkare" och "traditionalister". Det är enbart de borgerliga tidningarnas ordval. Det är en strid mellan vänster och höger, som vanligt.

Skönt att vi är tillbaka med solidaritet med utsatta, trots att Sahlin försökte gå ifrån det!

» Posted By Trött på On 2008/10/11 @ 08:42

Socialdemokraterna har aldrig regerat ensamt

Nej, med andra ord så är en röst på socialdemokraterna eller miljöpartiet att rösta borgerligt. Vänstern blir förhoppningsvis inte ett borgerligt parti, men det kan tyvärr också ske. Då saknas orsak att rösta alls, givetvis.

Givetvis är det p.g.a denna orsaken som socialdemokraterna tappat så enorma mängder av sina väljare.

Jodå, jag är för yttrandefrihet. Du däremot kallar folk med andra meningar för talibaner vilket torde tyda på att du är för någon sorts terrorlagstiftning mot dem.

Och visst har jag hört talas om vägval vänster.. Som du skriver:

"Vägval Vänster som förening är inte identisk med de vänsterpartister som kallats “förnyare”, då föreningen också har medlemmar utan förflutet i Vänsterpartiet. Dels partilösa, men också medlemmar från en rad andra partier (till exempel Socialdemokraterna, Folkpartiet, Miljöpartiet och Socialistiska partiet)."

Den rörelsen bevisar hur högt i tak det är i vänstern. Trots att de faktiskt bildar förening med folk från folkpartiet har de fått hållas, trots att de t.o.m planerat att splittra partiet i två. Socialdemokraterna skulle aldrig ha tillåtit något sådant. De skulle sparkat ut alla utan pardon.

» Posted By Trött på On 2008/10/10 @ 14:19

Japp, kontentan är att jag hellre ser att alliansen sitter kvar än att socialdemokraterna genomför deras politik åt dem. Jag tänker inte ha solidaritet med socialdemokrater som letar efter fina styrelseposter.

Vänsterpartiet har vad jag vet inte sparkat ut några kritiker, socialdemokraterna däremot har sparkat ut större delen av sina väljare.

Ah, höger betyder alltså att "tänka själv". Tänka själv tycks här då snarare vara en synonym för att vara i minoritet utan väljarförankring. Jag noterar att du agerar taliban i dina attacker mot mig och alla andra i partiet. Att vilja krossa de som inte är för din högerpolitik. Jag är mycket trött på den osolidariska högerspöken som vill tvinga vänsterpartier att föra högerpolitik ihopp om att de själva ska tjäna på det och kunna ignorera de med sämre inkomst.

» Posted By Trött på On 2008/10/10 @ 12:09

Riktig vänsterpolitik är att vara solidarisk. Att bry sig om friheten för de fattiga istället som de högersossar som vill minska deras frihet. Det handlar om att ge lika möjligheter för alla och hindra de med större kapitaltillgångar från att ha ett större inflytande över människors privata liv.

Det handlar om att ge trygghet för alla istället för diffusa "hårdare krav". Att se till att alla har det livets nödvändiga som el och bostad istället för att höja priserna på dem genom privatiseringar. Det handlar om att se till att alla har en acceptabel pension istället för att tvinga alla att spela bort den på börsen och göda en hög finansvalpar.

Nå, i sorgen efter det odemokratiska och oförankrade beslutet att enbart sammarbeta med det borgerliga Mp som saknar alla trovärdighet i ekonomifrågor kan vi glädja oss åt att socialdemokraterna i alla fall kommer få färre väljare nu. De senaste årens politik har lett till de sämsta valresultaten någonsin. Vi får hoppas att det blir ett ännu sämre resultat nu. Själv tänker jag enbart rösta på vänstern om de lovar att fälla socialdemokraterna nu.

Hellre en borgerlig seger än att socialdemokraterna förvandlas till ett borgerligt parti. Nu är partiet extremt antidemokratiskt och gör vad de kan för att rensa ut oliktänkande. Kanske hoppas man på att spräcka partiet och endast ha de extrema högersossarna kvar som arbetar mot den individuella friheten? Vi får se.

» Posted By Trött på On 2008/10/10 @ 10:58

«« Back To Stats Page