Webbplats Statistik

Comments Posted By andersenilsson

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Politik och sociala medier

Det blir ju bara fånigt om framgången i sociala media skulle vara detsamma som "att de inte bara är politiska utan också vågar vara sig själva och bli personliga," Kvalificerat nonsens och Hänt i veckan-verklighet om du frågar mig. Det som gjorde Obama till en framgångsrik deltagare i sociala media var just det: att han deltog. Han framstod för sina miljoner följare på Twitter som en av gänget. Han var en del av en gemenskap. Visst, det är en illusion, men det är ändå den essentiella sanningen om sociala medier, att man deltar. De som använder dessa som envägsmegafoner kan knappast hänföras till "sociala medier", de kan, precis som du gör, klassas som informatörer/reklamobjekt med modern teknik. Och det finns måååånga exempel på det bland socialdemokratiska bloggare, ingen nämnd och ingen glömd. Så nog är det en djävla skillnad på "social medier" och IT. Och så länge som vi inte begriper den skillnaden så kommer vi inte heller att röna framgångar på nätet. Då blir det bara en klubb för självbespeglande.

» Posted By andersenilsson On 2010/08/10 @ 10:37

Dags s-kampanjen börjar prata värderingar och samhällsvision

Helt rätt Claes, du har bedrivit ett valarbete som tagit utgångspunkt på en dj-vligt bra förståelse för den västsvenska verkligheten. Därför har jag inte heller kallat dig för megafon. Men du har inte heller varit särskilt tydlig när det gäller partiets huvudlösa valkampanj. Förrän nu. Trots att alla tecken tyder på att vi gör det sämsta valet någonsin i vår historia och för första gången inte ens blir största parti, så tuffar kampanjen på. HBT-sossen skriver ju om detta. Men därifrån till att pådyvla mig, som kritiker av den nuvarande inriktningen, att inte vilja regeringsskifte, är milt sagt insinuant och lågt. Om inte socialdemokratin tål en öppen debatt, hur i h-lvete tror du då att de ska kunna regera en rödgrön allians?En partisekreterare som inte verkar bry sig om verkligheten får formulera den politiska vägen, och förklara ökenvandringen med att man vill ha en rödgrön regering. För sanningen att säga så är det inte något vare sig i dagens opinionsläge eller i historisk erfarenhet som pekar på regeringsskifte. Dels därför att folk inte begriper vad vi vill men framför allt för att den har ställt vårt eget fotfolk vid sidan av. Jag antar att det var därför du och HBT-sossen efterlyser en ny inriktning. Och jag kan inte låta bli att märka mig att jag varit 100% konsekvent i min kritik av "gneta och klaga"-linjen sedan dag 1 efter valet. Till en börja internt men med tiden allt mera öppet, samtidigt som jag har jobbat som valledare i min arbetarekommun, utan att det har skapat särskilt stora problem. Men nu är det inte min linje som regerat så därför tar jag dj-ligt lätt på anklagelsen att vara utan konkret politik.

» Posted By andersenilsson On 2010/08/12 @ 14:17

Det är ironiskt att läsa dessa "bussresenärer" som plötsligt inser att man kanske satsat på fel häst i valkampanjen. Att det skulle vara dags att tala lite ideologi! Sanningen är ju den att vi är några som krävt detta från dag ett efter valnederlaget. Och vi är några som förutspått dagens katastrofala läge om den förhärskande strategin skulle komma att upprätthållas. Mona Sahlin har gjort sågott hon kunnat, men de andra med visonära ambitioner har tystats till förmån för de som kort kan beskrivas som "förvaltare-fundamentalister", dvs de som satsat allt på att övertyga väljarna om att de borgerliga är dåliga förvaltare av staten.De är de som ser det faktum att vi har en borgerlig regering som Sveriges och världens största problem. Vi som opponerar menar att det är ojämlikheten, fattigdomen, egoismen och statens ambitioner att kontrollera och utöva makt över medborgarna som är de frågor som valet borde handla om. Vilken regering vi får är en konsekvens av ett valresultat, vilket samhälle vi får är ett resultat av visioner, ideologi och politisk förmåga.

» Posted By andersenilsson On 2010/08/10 @ 10:52

Sjukskrivna tvingas säga upp sig och bli arbetslösa med alliansens arbetslinje

Det här är ytterligare ett exemple på hur de borgerliga rider sina principer framför att riva sitt hår. Uppenbarligen har man så lite tilltro till människor så att man uppfattar sina regler och principer som mer mänskliga än de människor som ska omfattas av dem. Precis samma uppträdande finnner du i skolpolitiken, socialförsäkringen ochnäringspolitiken. Resultatet blir ju en förverkligad nollvision av reformer, de verkar enbarat städa på kontoret och tro att det är att driva politik. Fy f-n.

» Posted By andersenilsson On 2010/04/28 @ 08:17

Åsa Torstensson okunnig om Götalandsbanan?

Oslo-Göteborg över Strömstad-Halden är en lika viktig förbindelse, men verkar få lite gehör och AsaT ska vara från Strömstad!

» Posted By andersenilsson On 2010/04/26 @ 20:29

Dags att införa en kunskapslinje och satsa på en entreprenörskap i Väst-Sverige

Detta synsätt las också till grund för det valprogram som Västsvenska representantskapet idag antog för västsveriges socialdemokrater. Det var en härlig stämning och känsla av att vi verkligen tog en framtidspolitik, känalan av en verklig förändring i sättet att se på på politikens ansvar, det var framtidspolitik. Och dj-vligt roligt att vara socialdemokrat.

» Posted By andersenilsson On 2010/04/24 @ 22:45

«« Back To Stats Page